Vermoeidheid en slapeloosheid

“Ik kan ‘s avonds maar niet inslapen. En als ik dan eindelijk in slaap val, wordt ik soms midden in de nacht weer wakker, veel te warm en zweterig. Door die vaak onderbroken slaap ben ik overdag zo moe en sleep ik me voort. Komt daarbij nog dat ik naast mijn werk de zorg voor het huishouden en mijn ouder wordende moeder heb. Soms wordt het me écht teveel.

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

Vermoeidheid tijdens de menopauze heeft vaak te maken met het niet meer kunnen doorslapen ’s nachts door de opvliegers en zweetbuien. Als dit zo enkele weken doorgaat raakt men echt uitgeput. Terwijl net in die periode er vaak extra beroep op ons gedaan wordt. Denk maar aan de puberende kinderen, de zorg voor hulpbehoevende ouders en dit alles naast de gewone job.

De hormoonschommelingen vragen veel van lichaam en geest in die periode. Het is zoeken naar een nieuw evenwicht en ook dat vergt extra energie.

Naast een gezonde voeding kan een tryptofaanrijke voeding naar de avond toe slaapbevorderend werken. Tryptofaan komt in veel eiwitrijke voeding voor. Denken we daarbij vooral aan haver, bananen, melk, tonijn, kaas brood, amandelen, pruimen, zonnebloempitten, linzen.
Ook extra beweging, zoals een flinke wandeling, kan bijkomend ondersteunen.

Wilt u uitzoeken wat u moe en uitgeput maakt en hoe u het in uw concrete situatie kunt verhelpen ? Maak een afspraak met menpauzeconsulent Gerda Desmidt.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer