Drogere huid

“Heel plotseling begon mijn huid droog en ruw aan te voelen. Eerst tamelijk onzichtbaar op mijn benen maar nu ook in mijn gezicht, vooral rond mijn ogen. Steeds meer rimpeltjes worden zichtbaar.”

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

De hormoonspiegels wijzigen in de periode rond de menopauze. Daardoor wordt de bindweefsellaag in de huid dunner. Het hormoon oestrogeen valt grotendeels weg tijdens de menopauze en dat heeft merkbare gevolgen op de huidspanning.

Het is belangrijk vanaf de overgang extra aandacht te hebben voor de huid. De juiste creme en verzorgingsprodukten kunnen de huid ondersteunen. Ook een goede bescherming tegen zonlicht is essentieel om vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Ook de kwaliteit van onze voeding is van essentieel belang en weerspiegelt zich in de huid. Naast veel fruit en groenten eten en voldoende water drinken is het ook belangrijk aandacht te hebben voor het innemen van gezonde vetzuren. We denken daarbij vooral aan omega 3 en omega 7 vetzuren.
Indien nodig kunnen nog andere voedingssuplementen ingezet worden om uw huid zo lang mogelijk gezond, jeugdig en fris te houden.

Wilt u advies op maat om uw huid te ondersteunen ? Maak dan een afspraak met menopauzeconsulent Gerda Desmidt. Zij helpt u graag op weg.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer