Veranderend menstruatiepatroon

“Ik weet niet meer wanneer ik ongesteld ga worden. Soms is het een maand gewoon. Dan krijg ik een maand later al weer een beetje bloedverlies en dan vervolgens een paar maanden niets. Ik moet altijd maandverband bij me hebben voor het geval dat”

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

Eén van de eerste tekenen dat de menopauze nadert is het veranderde menstruatiepatroon.
Veel vrouwen menstrueren aanvankelijk nog heel regelmatig, maar de cyclusduur is korter geworden, soms tot 21 dagen. Dit is vaak een allereerste fase.
Daarna wordt het menstruatieverloop meestal grilliger onder invloed van de hormonale veranderingen. Het kan zowat alle vormen aannemen.
De menstruatie kan variëren tussen de ene keer heel licht en kort tot bloedingen die veel langer duren dan voorheen. Soms een paar maanden geen menstruatie en dan, plots en onaangekondigd, hevig bloedverlies. Er valt geen staat meer op te maken.

Zit u daarrond met vragen of bekommernissen ? Maak dan een afspraak met menopauzeconsulent Gerda Desmidt. Zij neemt de tijd om samen met u het verloop van uw menstruaties te overlopen en de te verwachten evolutie in te schatten en na te gaan of u best nog andere acties onderneemt.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer