Menopauze begeleiding

Verminder uw klachten drastisch
De menopauze is een natuurlijk proces. Het luidt het einde van de vruchtbaarheid in. Meestal tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar. Uw lichaam maakt al een tijdje minder oestrogeen aan, en dat merkt u. Want u hebt last van acute fysieke klachten. Ook emotioneel wordt u door elkaar geschud.

Daarom, verlos uzelf van deze kwellingen. Dankzij een oplossing die perfect bij u past.

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

Hoe herkent u de menopauze?

Onder meer deze acht ongemakken duiken op:

1. Veranderend menstruatiepatroon

U krijgt langere periodes zonder menstruatie, tot wel zestig dagen. En toch treedt er plots bloedverlies op. Een verwarrende tijd die maanden kan duren. Hebt u een jaar lang onafgebroken geen menstruatie? Dan bent u officieel in de menopauze.

2. Hevige opvliegers

Uw plotse warmteopwellingen nemen toe. Vaak meermaals per dag. Ook ’s nachts zweet u feller. Tip: vermijd zo veel mogelijk stress, warm eten en koffie. Ze maken de opvliegers alleen maar erger.

3. Vermoeidheid

U wordt wakker tussen 3 en 4 uur ‘s nachts. En hoewel u slecht slaapt, ontwaakt u heel vroeg. Oorzaak? Uw normale slaapcyclus is ontregeld: uw droomfase is te kort. Waardoor u ’s ochtends niet fris wakker wordt.

4. Duidelijke stemmingswisselingen

Net voor uw menstruatie was u soms onrustig of bezorgd. Maar nu is het hek van de dam. Uw emoties zijn in woelige wateren beland. U bent gauw nerveus, opstandig en uw geduld geraakt sneller op. De boosdoener? Uw schommelende hormoonspiegels.

5. Gewichtstoename

Wat u ook probeert, uw gewicht neemt zienderogen toe. Oorzaken: hormonale veranderingen en een tragere stofwisseling. Hopeloos? Neen: uw leef- en eetpatroon zijn de sleutel om uw gewicht onder controle te krijgen.

6. Drogere huid

De productie van uw huideigen vetten neemt af. Dus kampt u met een droge en trekkerige huid op uw armen, benen en gezicht. Met jeuk en schilferen tot gevolg. Daarnaast wordt u ook geplaagd door vaginale droogheid, vaak met pijn en jeuk.

7. Hartkloppingen en hogere bloeddruk

Uw bloeddruk stijgt, en u ervaart hartkloppingen. Alsook een beklemmend gevoel in de borst of pijn in de arm. Belangrijk: hou dit goed in de gaten. Want wist u dat hart- en bloedvatenaandoeningen dé doodsoorzaak zijn bij vrouwen in hun menopauze?

8. Urineverlies en blaasontstekingen

U krijgt vaker een urgente plasdrang. En: uw oestrogeen daalt. Gevolg? Het slijmvlies van de vagina wordt dunner. En de zuurgraad wijzigt, wat u vatbaarder maakt voor blaasontstekingen. Want het is de zuurgraad van de vaginale afscheiding die u beschermt tegen bacteriën.

Herkent u deze symptomen?

Ga te rade bij Gerda Desmidt.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer