Gewichtstoename

“Ik durf bijna niet meer op de weegschaal te staan. Ik hab altijd al mijn best gedaan mijn gewicht onder controle te houden door op te letten wat ik eet. Nu eet ik geen gram meer dan vroeger en toch gaat mijn gewicht telkens een beetje de hoogte in. Hoe stop ik dit ?”

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

In de periode rond de menopauze wijzigen de hormonen en dat laat zich ook uiterlijk merken. Mogelijks merkt u dat die extra pondjes zich nu nèt rond uw taille gaan vestigen in plaats van elders in uw lichaam. Voor sommige vrouwen is het vervagen van hun taille zelfs een eerste teken dat de overgang zich aan het inzetten is.

De eierstokken produceren minder oestrogeen tijdens de menopauze en het lichaam tracht dit te compenseren door gewichtstoename. Het vet rond de taille produceert immers oestrogenen en dat vangt de afname van de produktie in de eierstokken wat op. In feite een intelligente oplossing waar wij het meestal niet mee eens zijn. Een te grote gewichtstoename houdt immers op termijn ook belangrijke gezondheidsrisico’s in.

Goed op de voeding letten en voldoende bewegen zijn de peilers om de gewichstoename binnen de perken te houden.
Kun je wat extra steun gebruiken bij deze evenwichtsoefening ? Laat u dan begleiden door menopauzeconsulent Gerda Desmidt. Zij helpt u goede vrienden te blijven met uw weegschaal.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer