Osteoporose

“Mijn moeder wordt elk jaar kleiner en krommer. Ik hoop dat ik dit bij mezelf kan voorkomen.”

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

Osteoperose of botontkalking is een sluipend en verraderlijk proces. Bij de meeste vrouwen start het reeds rond hun dertigste. Maar de symptomen worden pas écht zichtbaar in de postmenopauze. Het gevaar schuilt vooral in de botbreuken op latere leeftijd waarbij volledig herstel vaak niet meer mogelijk is. Verlies van bewegingsvrijheid en levenskwaliteit zijn vaak het spijtige gevolg.

Veel vrouwen hebben niet het gezonde stevige beendergestel dat ze zouden moeten hebben. Oorzaken daarvoor liggen vaak in chronisch te weinig eten om toch maar niet in gewicht bij te komen, te weinig beweging in de buitenlucht, niet voldoende aandacht aan gezonde voeding. Als deze vrouwen dan veerig worden en hun hormonen beginnen te veranderen, dan hebben ze reeds een achterstand.

Als vrouwen tijdens de overgang niet goed of onvoldoende eten wordt de situatie snel ernstiger.

U kunt uw botten echter sterk houden en zelfs nog sterker maken ! Daarvoor kunt u zelf veel doen zoals het eten van calciumrijke voeding, sojaprodukten omwille van de fyto-oestrogenen, veel bewegen in de buitenlucht, af en toe wat krachttraining.
Extra supplementen kunnen een goede aanvulling zijn. Daarbij denken we vooral aan Vit D, calcium, magnesium en diverse andere, naargelang de individuele noodzaak.

Wilt u osteoperose voorkomen en nu reeds uw voedingsgewoonten en levensstijl onder de loep leggen ? Maak dan een afspraak met menopauzeconsulent Gerda Desmidt. Zij maakt graag met u een aangepast plan van aanpak op.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer