Onverwacht bloedverlies

“Ik ben reeds verschillende jaren in de menopauze, en deze morgen kreeg ik plots terug vaginaal bloedverlies. Ik maak me daar ongerust over”.

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

Eenmaal in de menopauze, dit wil zeggen dat men reeds meer dan een jaar geen menstruatie meer gehad heeft, is vaginaal bloedverlies op te vatten als een signaal om alert voor te zijn.
We raden iedereen in dergelijk geval dan ook aan om op controle te gaan bij hun gynaecoloog. Het zou mogelijks de voorbode kunnen zijn van een ernstiger kwaal en om dit uit te sluiten is een grondig onderzoek noodzakelijk.

Tijdens de overgang of in de periode rond de menopauze komt onverwacht bloedverlies vaak voor. Je kunt er immers geen staat meer op maken wanneer je al of niet de volgende menstruatie krijgt. Soms krijg je een paar maanden geen menstruatie en dan plots, onaangekondigd, begint het opnieuw. Ook kan dergelijke bloeding in hevigheid sterk verschillen met de voorgaande.

Zit u in de overgangsperiode en wil je extra informatie rond die wisselende menstruaties ? Maak dan een afspraak met menopauzeconsulent Gerda Desmidt. Zij kan u daarin deskundig advies verlenen.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer