Post-menopauze begeleiding

Uw menstruatie is voorgoed verleden tijd: uw lichaam heeft eindelijk zijn tweede adem gevonden.
U herleeft helemaal, u wilt erin vliegen. Toch lijkt u nog niet verlost van sommige overgangsklachten. Vooral hart- en vaatziekten en osteoporose loeren om de hoek.

Laat u daarom extra ondersteunen, met een uitgekiend plan op maat.

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

Hoe herkent u de postmenopauze?

Vijf signalen om rekening mee te houden:

1. Vaginale droogte

Na de menopauze produceert u minder vaginaal vocht. En u merkt dat deze vaginale droogte toeneemt met de jaren. Ook het risico op infecties verhoogt. Oplossing: supplementen innemen. Op die manier blijft vrijen aangenaam.

2. Osteoporose

Botontkalking is een sluipende kwaal. Tijdens de menopauze versnelt de botafbraak, omdat de hormonale bescherming wegvalt. Hoe u dit proces vertraagt? Met klassieke remedies: goede voeding en voldoende beweging. Ook supplementen remmen de botontkalking af.

3. Urineverlies en blaasproblemen

Uw bekkenbodemspieren lijken steeds meer te verzwakken. En u zit opgezadeld met urineverlies of erger: een blaasverzakking. De remedie? Uw spieren versterken door oefeningen. Zo vermindert en voorkomt u de klachten.

4. Hart- en vaatziekten

De grootste doodsoorzaak bij vrouwen in menopauze: hart- en vaatziekten. Meet daarom geregeld uw bloeddruk en laat uw bloed onderzoeken. Bent u kortademig? Hebt u pijn in de linkerarm? Of ervaart u plotse duizeligheid of hartkloppingen? Neem dan contact op met uw huisarts.

5. Onverwacht bloedverlies

De menopauze achter de rug? Dan hebt u normaal gezien geen vaginaal bloedverlies meer. Is dit toch het geval? Contacteer dan meteen uw huisarts of gynaecoloog.

Herkent u deze klachten?

Contacteer Gerda Desmidt.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer