Stemmingswisselingen

“Ik begin zelfs te huilen als ik kleine eendjes zie zwemmen.
Laatste stapte ik een tea-room binnen en de geur van versgebakken wafels bracht me helemaal van streek. Het herinnerde me aan de tijd met mijn moeder”

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

De hormoonschommelingen in de periode rond de menopauze kunnen nogal wat effect hebben in het gevoelsleven. Die pieken en dalen in de stemming nemen toe op een manier die voorheen meestal alleen tegen de ongestelheid voorkwam.
Deels zijn die wisselende stemmingen hormonaal bepaald. Soms kan het tijdelijk aanvullen met bepaalde voedingssupplementen zoals omega-3 vetzuren, fyto-oestrogenen, bernagie olie, of nog andere u weer meer in balans brengen.

Als u last hebt van stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, neeslachtigheid dan is het heel belangrijk ook op uw voeding te letten en vooral uw suikerspiegel in balans te houden. Daarbij is zowel de kwaliteit van uw voeding als de timing van uw maaltijden heel belangrijk.

Wenst u uit te zoeken hoe u beter in balans kunt komen ? Maak dan een afspraak met menopauzeconsulent Gerda Desmidt. Samen met u zoekt ze uit wat in uw situatie de beste aanpak is.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer