Opvliegers

“Ik kan geen trui meer aan ! Plotseling kan ik het zo warm krijgen dat ik alle ramen wil openzetten (zelfs in de winter ) ! Me in laagjes kleden helpt, dan kan ik tenminste veel uittrekken”

Sfeerbeeld Menopauzeconsulent Gerda Desmidt

Opvliegers of plotse warmte opwellingen komen voor bij 70 tot 80 % van alle vrouwen in de menopauze. Ze kunnen licht zijn of zo zwaar dat ze tot slaaptekort en de daardoor veroorzaakte depressie leiden.

Ze beginnen als een plotseling gevoel van warmte dat zich dan kan uitbreiden tot een intense hitte in het gezicht, de hoofdhuid en de borst. Dat warme gevoel kan gepaard gaan met roodheid, zweten, verhoogde hartslag, tintelende handen. Soms wordt zo een opvlieger gevolgd door een gevoel van koude.

Bij de meeste vrouwen beginnen de opvliegers vlak voor of tijdens de menstruatie en worden ze intenser nadat de menstruatie definitief uitblijft.

Aangepaste kledij en voeding kunnen de opvliegers milderen. Ook voldoende beweging helpt om het binnen de perken te houden.

Wil je graag weten wat in jouw persoonlijke situatie de beste aanpak is ? Maar dan een afspraak met menopauzeconsulent Gerda Desmidt. Zij loodst u door de warmtegolven heen naar een meer gematigd klimaat.

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer