De menopauze is hot, de penopauze iets minder

Gepost op 18/11/2014

De confrontatie met menopauze en andropauze markeren een duidelijke breuk in het leven van man en vrouw. Jeugd, gezondheid en vitaliteit zijn plots niet meer zo vanzelfsprekend.
Het kan even duren voor je de positieve kanten van deze gedwongen stap voelt. Een positieve ingesteldheid bevordert innerlijke rust en evenwicht. Wie er voor kiest niet te concurreren met de jeugd maar gaat voor een persoonlijke stijl, heeft al een belangrijke stap gezet. Op levensvreugde, seksualiteit, liefde of een persoonlijke nieuwe start staat immers geen leeftijd.
Dit is een voorstelling met een glimlach, waarin de overgang op een wetenschappelijke manier maar met een vleugje humor wordt ontleed.
De voordracht wordt verzorgd door twee gespecialiseerde verpleegkundigen: een menopauzeconsulent neemt het gedeelte over de menopauze op zich. Over de andropauze spreekt Luc De Laere, oncologisch gespecialiseerd verpleegkundige in het AZ Sint-Jan in Brugge en bestuurder vzw PSA Vlaanderen.

Gastsprekers: Gerda Desmidt, zelfstandig menopauzeconsulent en Luc De Laere, oncologisch gespecialiseerd verpleegkundige in AZ Sint-Jan in Brugge en bestuurder vzw PSA Vlaanderen (Prostaat Service Alliantie Vlaanderen)

Wanneer : di 18/11/14 om 20:00

Waar : Gemeenschapscentrum ’t Schaapstuk – Luitenant Dobbelaerestraat 14c, 9930 Zomergem

Wie : Gerda Desmidt en Luc De Laere

Prijs : € 5 (CM-leden gratis)

Reserveren : 09 267 57 35

Organisatie : Gezondheidspromotie CM Midden-Vlaanderen

© 2019 Gerda Desmidt Menopauzeconsulent – Alle rechten zijn voorbehouden – PrivacybeleidDisclaimer